"Sugo di funghi"


A Kossuth adón délután egytől a napokban hallható Lénárd Sándor: A római konyha című műve rádiójátékként. Az egyik részben szerepelt az alábbi recept, amit kimásoltam a könyv (linkelt) online változatából.

Mártás gombával


"A vargánya, a tojásgomba és a szarvasgomba (funghi porcini, ovoli, tartufi) a legkülönbözőbb sugók kiegészítője lehet. A tonhal remekül megfér a vele együtt párolt vargányával - az ajókás spagetti is sokkal "hatásosabb", ha fekete umbriai szarvasgombát reszelünk rá befejezésül, ugyanúgy, mint a sajtot szokás. Ám a gombák önmagukban is kiváló, gyorsan elkészíthető sugót biztosítanak.
A gombát szeletekre vágjuk, vajban vagy olívaolajban puhára pároljuk, hozzáadunk még egy kis citromlevet, sót, borsot és csipetnyi petrezselymet."

Aztán kerestem egy olasz videót és beillesztettem a cikkbe. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése